banner45

İki Taşovalı'nın Yolu Kayseri'de Kesişti

Dünya büyük olduğu kadar bazen de çok dar olduğu söylenir. Tıpkı Taşova'nın Gürsu köyünden Turan Üstün ile Kızgüldüren Köyünden Murat Şimşek'in Kayseri'de yollarının kesiştiği gibi.

İki Taşovalı'nın Yolu Kayseri'de Kesişti

Bana bazen sorarlar habercilik nedir?  diye !

Bana göre habercilik sevincin, hüznün bezen de ilginç durumların toplumla paylaşılmasıdır derim. Ama şimdilerde ahbercilere bakıyorum varsa yoksa siyaset, kurumsal yetkililerin açıklamaları içerisinde sıkışmış bir platonik paylaşım ağı gibi.  Bu nedenle benim habercilik anlayışım diğerlerine göre biraz farklı. Tıpkı Amasya'nın Sesi köşe yazarlarının her birinin makalelerinde durumları farklı yorumlamaları gibi..

Haberci detaycı olmalı ve detayları yakalamalıdır. Hele bugünlerde sosyal medya denen bir olgu var, o kadar kolay yakalama şansınız varki enteresan ve sıradışı olayları sanki size birer muhabir misali önünüzde duruyor. İşte bugün de bu konuya farklı açıdan bir haber teşkil edecek bir durumu sizlerle paylaşıyorum.

Uzun yılar Kayseride meslek hayatını devam ettiren mübadil köylerimiz Kızgüldüren'den Murat Şimsek, yıllardır İstanbul'da hayatını idame ettirmeye çalşan bir yandan da sanat işiyle uğraşan Taşova'nın Gürsu köyünden Turan Üstün bir tevafuk eseri biraraya geliyorlar. Hem de Kayseri'de... Biri meslei gereği orada diğeri ise kızının özel bir günü (Turan Üstün torun sahibi olmuş) vesilesiyle orada bulunuyor. Ne diyelim ne mutlu böyle görüşmelere, ne mutlu böylesi tevafuklara diyelim.

Müslüm Söyler

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER