banner45

Acaba Kim Atatürk(çü) Kim Atatürk'ün Yolunda...?

Her zaman Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk diyoruz ya..! Acaba demekle yetinmeli mi , yoksa onun gösterdiği yolda yürümeli mi...Haberimizin detayına geçelim...

Acaba Kim Atatürk(çü) Kim Atatürk'ün Yolunda...?

Türk Hava Kurumu veya kısaca THK, Türkiye'de havacılık sanayisini kurmak; askerî, sivil, sportif ve turistik havacılığın gelişmesini sağlamak için 16 Şubat 1925'te Mustafa Kemal Paşa'nın emriyle kurulmuş bir dernektir.  İşin kısaca özeti bu değerli okurlarımız. Peki ama bizler millet olarak Mustafa Kemal Atatürk'ü anlıyormuyuz, yada onun gösterdiği hedefe yürüyor muyuz ? İşte burada asıl Atatürkçülük sınavını vermek gerekiyor. Sözle icraat olsaydı bülbüller kral, kartallar vezir olurdu. Asıl olunması gereken bir sözün altında yatan gerçekleri araştırıp, o gerçekleri hayata monte edebilmektir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün söylemlerine baktığımızda her söylemini icraata dökecek projeler ve somut eylemler gerçekleştirmiştir. O Hz Muhammed'i bile anlatırken onun güzel huylarını, çalışkanlığı ve doğruluğunu örnek aldığını her fırsatta dile getirmiştir. 

Şimdi gelelim asıl konumuza, bugün ülkemizde faaliyet gösteren bilimsel ve teknoloji alt yapısına göz atalım. 

Türkiye'de bilim ve teknoloji; yoğun olarak TÜBİTAK'ın öncülüğünde domine edilip üniversiteler ile araştırma enstitüleri tarafından üretilen projelerle ilerleyip gelişmektedir. Son yıllarda ülkede, araştırma ve geliştirme çalışmaları kapsamında büyük bir artış gözlemlenmektedir.

Öncelikli olarak; 

Savunma sanayiinde denizaltılarımız, sınır güvenliğini sağlayan gemilerimiz, denizaltı ve araştırma gemilerimiz.

Yerli ve milli İHA ve SİHA'lar var. Hareket eden neredeyse her şeyi çok büyük bir hassasiyetle vurma yeteneğine sahip Türk hava araçları, meskun mahalde sergiledikleri performansla da mikro cerrahi benzeri bir operasyona imza atıyor.

Togg CEO’su Gürcan Karakaş, tanıtımın açılışında otomotiv sektörünün gelecek yıllarda göstereceği reflekslerden bahsetti. Togg’un elektrikli otomobil pazarında nasıl rekabet edeceğiyle ve yeni dönemle ilgili bilgiler paylaşıldı. Togg’dan bahsedilirken sıkça ‘akıllı araç’ kavramını duyduk. Elektrikli otomobillerin pek çok sensöre sahip olmasına vurgular yapıldı.

Yeni trende ayak uydurulurken Togg hissedarlarının sürece katkısından bahsedildi. Aracın tasarım aşamasında sadece bir otomobilin değil, bir değerin geliştirildiğinden bahsedildi. Enerji ve mekanik gibi alanlardan nasıl yardımlar alındığı da Karakaş’ın konuşmasının bir bölümünü oluşturdu.

T625 GÖKBEY, yalnızca günümüzün değil, aynı zamanda geleceğin operasyonel gereksinimleri de göz önünde bulundurarak, gelişmiş aviyoniklerle üstün performans ve kullanım kalitesi için tasarlanmıştır. Yüksek yük kapasitesine sahip geniş kabin alanı ile GÖKBEY, dünyanın dört bir yanındaki sivil ve askeri kullanıcıların, muhtelif görev profillerinin icrası için kolaylıkla konfigüre edilebilmektedir.

Milli Muharip Uçak kokpit tasarımı, 5’inci nesil savaş uçaklarının sahip olması gereken kabiliyet ve donanımlar gözetilerek pilotun iş yükünü en aza indirgemeye yönelik olarak olgunlaştırılmaktadır. Tasarım sürecinde pilotun içinde bulunduğu fiziksel, bilişsel ve çevresel faktörler göz önünde bulundurularak pilot durumsal farkındalığını artıracak bir kokpit ortamı geliştirilmektedir.

MMU üstün hava hâkimiyetini: - Yeni Silahlarla Arttırılmış Havadan Havaya Muharebe Menzili - Yüksek/Süpersonik Hızda Dahili Silah Yuvalarından Hassas ve Tam Vuruş - Yapay Zekâ ve Nöral Ağ Desteğiyle Arttırılmış Muharebe Gücü ile sağlamaktadır.

Yukarıda aklımıza şimdilik gelenleri saydık. Bunun yanısıra haberleşme uydularımız, Türkiye Uzay Ajansı (TUA); uzay ve havacılık bilimi ve teknolojilerine yönelik orta ve uzun vadeli amaçları, temel ilke ve yaklaşımları, hedef ve öncelikleri, performans ölçütlerini, bunlara ulaşmak için izlenecek yöntemler ile kaynak dağılımlarını da içeren stratejik planlar hazırlamakla görevli devlet kuruluşudur.

Acaba Gazi Mustafa Kemal Atatürk bugün hayatta olsaydı, yapılan bu hizmetler için eleştiri ve karalama kampanyası mı başlatırdı, yoksa her yapılan teknolojik yenilik için bu hizmeti milletiyle buluşturanları takdir mi ederdi...

Tabii biz eksik yapılanların tamamlanmasını, millete yük olan icraatları ve usulsüzlükler varsa onları da ayrı bir çerçevede değerlendirilmesi taraftarıyız. Hizmet alkışlanmalı, eksikler hatırlatılıp düzeltilmesi için öneriler sunulmalıdır. Siyaset ve devlet adamlığı bunu gerektirmiyor mu ?

Selametle.....

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER