Haber Semih KOYUNCU
Yapmış olduğu radyo ve televizyon programlarıyla engelliler ve dezavantajlı grupların mikrofon ve ekranlardaki sesi olan Müslüm SÖYLER TBMM'ye girdiği anda siyasi arenada bu kitlenin çözüm odağı olacağını açıkladı. Geçmiş programlarının tamamına yakınının sorunlara yönelik çözüm önerilerini dile getirdiğini belirten SÖYLER, çözüme ulaşmayan hiçbir düşünce ve proje bir anlam ifade etmez diye konuştu.
Günümüzde engellilerin ve dezavantajlı grupların ivedilikle çözüm beklediği onlarca sorun var. Bu sorunları eğer bizler yetkili mercilere doğru ve net bir şekilde anlatamazsak asla bir adım ileriye gidemeyiz. Engellilerimizin rapor sorunundan, yaşam ve iş yerlerindeki çalışma şartları, kamu kurumlarında ve özel kurumlardaki şahsi ve kurumsal işlerinin ilerleyişindeki aksaklıklar çok acil bir şekilde çözüme kavuşmalıdır. Bizler meclise yada kısa bir şekilde dile getirmek gerekirse siyasete şov ve koltuk amaçlı girmeyelim. Hayallerinizi gerçeğe dönüştürebilecek net projeleriniz yoksa lütfen liyakatlı ve bu konuda hayal ötesi projelere imza atabilecek arkadaşlarımıza engel olmayalım. Eğer benden daha iyisi var diyorsak, o kişi lehine yolu boşaltalım. Ben şahsen böyle bir durum sezinlediğimde gereğini derhal yaparım.
Evet Müslüm SÖYLER radyoda mikrofonda olduğu gibi net cevaplar vererek siyaset yolunun liyakat sahibi aday adaylarına açılması gerektiğini net bir dille açıkladı.
Müslüm SÖYLER radyo ve televizyonun yanısıra Şişli Yeditepe Engelliler Spor Kulübü Başkan Yardımcılığı ve basın sözcülüğünü de yapıyor.
Kendisine teşekkür eder, başarılarının devamını diliyoruz.
Müslüm SÖYLER'in kısaca biyografisine bir bakalım...
Adres: Hırkayı Şerif Mah. Parendebaz Sok.No:6 Daire:3 Fatih/İstanbul
Tel: 0534 958 1239
E-posta: muslisoyler@hotmail.com
KİŞİSEL BİLGİLER
Doğum Tarihi ve Yeri: 10.09.1967/Amasya/Taşova
Askerlik Durumu: Muaf
Sürücü Ehliyeti: H sınıfı
Engel Durumu : %51 Ortopedik Engelli
1924 Selanik Mübadilleri 3. kuşak olarak dünyaya geldim. İlkokulu Amasya Taşova Kızgüldüren Köyü’nde orta ve lise öğrenimimi Taşova’da tamamladım. 1986 yılında mezun olup 1987 yılında İstanbul’a geldim. Türkiye Gazetesi ile başlayan çalışma hayatım, 1987 Eylül ayında İ.Ü.Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Dekanlığı Maaş Bürosu’nda harcırah işleri uzmanı olarak devam etti. Bu görevim emekli olduğum 2019 yılına kadar sürdü.
Çalıştığım yıllarda bir çok sivil toplum kuruluşlarında yöneticilik yaptım. Türkiye Sakatlar Derneği İstanbul Şubesi, Amasya Rumeli Balkan Türkleri Derneği ve halen devam ettiğim İstanbul Yeditepe Engelliler Spor Kulübü Başkan Yardımcılığı bunlardan bazıları.
2011 yılında engellilere yönelik başladığım bir yandan sorunların tartışıldığı, diğer yandan çözüm önerileri sunduğumuz radyo programcılığım halen devam ediyor. İki yıl canlı olarak televizyon programı ile de engelli camiamızın sorunlarına çare üreten programcı olmaya gayret ettim. Birçok gazete ve dergilerde makalelerim yayınlandı. Ortadoğu Gazetesi’nde köşe yazarları içerisinde yer aldım. Pusula Tv gazetesinde yapılan ulusal yarışmada birincilikle makale ödülü kazandım. Radyo ve tv programlarımla ilgili ellinin üzerinde plaket ve ödülüm bulunuyor. Kendi hayatımı kaleme aldığım ve farkındalığın farklı bir boyutu olarak yakında piyasaya çıkacak olan 300 sayfalık birde romanım bulunuyor.
Kendi olanaklarımla yayınladığım internet haber sitesi www.amasyaninsesi.com ‘un hem editörlüğünü hem de yazarlığını gerçekleştiriyorum. Polis Haberleri Gazetesi Fatih Bölge Temsilciği, Büyük haber gazetesi köşe yazarlığı ek çalışma alanlarım arasında yer alıyor.
Boş zamanım pek olmadığından hobilerim de genellikle sevdiğim işleri gerçekleştirmekle orantılıdır.
Çalışma hayatıma Özak Global’de teknik ofis elemanı olarak devam ederken, sosyal medya ve radyo programlarımı da aksatmadan devam ettiriyorum. Siyasi olarak dünyaya bakış açım, ilkokul yıllarında duvar yazılarını okuyarak ülkücülüğe yönelik şartlanmış oldu. İlk okumaya başladığımda bu yazıların ne demek olduğuna dair araştırmalarım oldu. Gazetelerde Ahmet Kabaklı , Ömer Lütfü Mete, Gürbüz Azak, Ayhan Songar gibi yazarlardan etkilendim. Necip Fazıl Kısakürek, Seyyid Ahmet Arvasi ve Alparslan Türkeş hayranıyım. Rahmetli Türkeş ile 1990’ lı yıllarda Ankara Öğretmenevi’nde Önemli bir Çalıştay’da Engellilerin siyasete ilk adım attığı gün güzel bir anımız oldu. Rahmetli Başbuğum’un elini öpmek için koruması Tahsin abiyi iki defa rahat geçmiştim. Çalıştayın son günü beni pür dikkat takip eden Tahsin abiyi yine atlatıp Başbuğumun elini öpünce, rahmetli Tahsin abiye bakarak; ‘’bu kardeşimi partimin en yetkili yerlerinde görmek istiyorum’’ demesi hala kulaklarımda.
İstanbul’da 1990’lı yıllarda Sultanahmet’den Gülhane Parkı’na doğru inerken yolun sağında İstanbul Ülkü Ocakları her hafta sonu uğrak yerim olmuştu. Çocukluğumdan beri gazete okumayı seven biri olarak hayranlıkla takip ettiğim emeklilerin yada çalışanların koltuk altlarında gazete gezdirmelerinin aynını taklit ederek, belediye otobüslerinde gururla Yeni Düşünce ve Ortadoğu gazetelerimi okuyordum.
Evli ve Bilge Kağan isminde bir de oğlum bulunuyor.