banner45

Gurbetteki Amasyalıların Sesi Gümbür Gümbür Geliyor

Uzun süren bir çalışmanın ardından emeklerin karşılık bulacağı bir radyo istasyonu İstanbul Bağcılar Meydanı'nda açılışa hazır hale getirildi.

Gurbetteki Amasyalıların Sesi Gümbür Gümbür Geliyor

Haber Semih KOYUNCU

Bir radyonun kuruluş hikayesi.....

Karaköy Güllüoğlu'ndan ''tatlı ustası'' Amasya Suluovalı İlhami İnan tatlı yaparak aldığı yorgunluğu, tatlı sözlerle gidermek amacında. Kendisi ile yapmış olduğumuz röportajda İstanbul Yenikapı'da Amasya günlerinde içime bir kurt düştü. Yenikapı alanında her şehre ait bir mikrofon ve o mikrofonla yöreye ait sorular soranlara rastladım. Lakin bizim Amasya günlerinde böyle bir durum göremedim. Bu bana göre büyük bir eksiklikti, bu eksikliği gidermeyi kafama koydum ve 2019 yılından itibaren ufak çaplı yayınlarla bu günlere geldik. Şimdi biraz daha geniş çerçeveden bakmaya başladım. Kaliteli yayın anlayışı ve yayıncı dostlarla bu çıtayı gidebildiği yere kadar yükseltmeyi düşünüyorum. Bu konuda tecrübeli olan hemşehrilerimizle istişareler yaptık. İlk evvela Suluovalılar Derneği yönetimi Sezgin Aksoy başkanlığında, dernek lokalimizde çeşitli radyocularla yayınlar gerçekleştirdik. Sonunda ulusal ve yerel radyolarda programcılık yapan Müslüm Söyler ve Semih Koyuncu ile görüşerek birlikte bu yolda yürüyelim dedim. Her ikisi de sağolsunlar bu konuda yolumuza yoldaş oldular. Bu yolculuğun ilk başlarında sanatçı kardeşimiz Murat Türk yapmış olduğu yayınlarıyla radyomuzun esen rüzgarı oldu. Şu an yine sanatçı dostlarımızdan Turan Üstün, Ahmet Barış, yayıncılarımız Özlem Hatun Çıra, Meryem Özbay kadromuza dahil oldular. Amacımız Amasya'nın tarihi ve kültürel varlığını ,programcılarımızın aracılığı müziğin kalitesiyle tüm dinleyenlerimize iletmek olacaktır. Gerek sosyal hayat, gerek kültürel ve tarımsal, gerekse siyasi ve iş dünyası her alanda mikronlarımız herkese açıktır. Hatta Almanya'dan dahi radyomuz için gönülden çalışanlar var, bunlardan biri de Selda Can kardeşimiz.

Evet Radyonun sahibi böylesi geniş yelpazeli bir açıklama yapıyor. Genel yayın yönetmenliğini Müslüm Söyler, Müzik direktörlüğü ve halkla ilişkiler alanında Semih Koyuncu, Reklam alanında Özlem Hatun Çıra, Sanat  ve sanatçı direktörlüğünü Ahmet Barış'ın gerçekleştireceği Amasya Fm'de yeni yayın dönemi en kısa zaman içerisinde start alacağı belirtildi. Radyonun kuruluşunda teknik olarak deneyimli radyo teknikeri İnanç Talaygil destek oluyor.

Bizlerde sitemizde ve paylaşımızda her daim Amasya Fm ile birlikte olacağımızı belirtir, yayın hayatında tüm programcılar ve yönetime başarılar diliyoruz.

Güncelleme Tarihi: 18 Eylül 2024, 14:30

Müslüm Söyler

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER