banner45

Çakıroğlu İbrahim Konuştu Mesajlar Yağdı..

Çakıroğlu İbrahim Reis, sokakları ve kendine has özelliklerini Müslüm Söyler'in hazırlayıp sunduğu Başka Açıdan radyo programında dile getirdi. Birçok konu ile alakalı soruları cevaplayan Çakıroğlu, Türk insanının neden gülemediğini kendine has üslubuyla anlattı.

Çakıroğlu İbrahim Konuştu Mesajlar Yağdı..

11 Mayıs günü 91.8 İstanbul'un Sesi Radyosu'nda  Müslüm Söyler'le Başka Açıdan programında canlı yayına katılan Çakıroğlu İbrahim, kendisine sorulan soruları samimi bir dil ile yanıtladı. İbrahim Çakır kimliğiyle nüfusa kayıtlı olup, Çakıroğlu İbrahim Reis diye tanınan ve çevresinde çok sevilen bir kişi olmasının arkasında yatan gerçeklere içtenlikle cevaplar verdi.

Toplumda üst katmanda değil, aşağılarda olup, halk ile bütünleşen bir yapıdayım, bu nedenle toplumun içindeyim. Lakin kendini yukarıda görenlere de asla eğilmem. Her daim mazlum ve garibanın yanında , haklının safında olmuşumdur. Duruşumuz net, tavrımız bellidir, dedi.

Karagümrük ve Balat çevresinde gençlerin çok sevdiği bir isim olmasını neye bağlıyorsunuz ? sorusuna ise, 

''Yıllardır bu böyle, her zaman kardeşlerimizin sorunları ve ihtiyaçları ile alakadar olduk. Onlarla ağladık, onlarla güldük.  Aramızda asla bir sınır bir çizgi olmadı. Kimseyi rengine,kökenine ve inancına göre ayırt etmeden sevdik ve saydık''. İşte biz buyuz dedik, onlarda bizi kabul etti ve  sevdi. 

Devlet ve millet konusunda ise, 

Bir konuşup bin düşünen bir tarzımız var. Biz devlet geleneklerine, devletin bekası ve teammüllerine uyarız. Başımızda kim olursa olsun, ihanet etmediği müddetçe baş tacımız, beyimizdir. Devlet kurumlar kendi evimiz kadar bizim için kutsaldır, özeldir, diye konuştu.







Ülkemizde kendi insanımızın değeri maalesef bir Suriyeli vatandaş kadar olamıyor. Gerek iş istihdamı, gerekse sağlık konusunda ne yazık ki ülkemizde bir yabancı misali ''emanetçi'' gibiyiz. Bunu sorgulamak ve devlet büyüklerimize iletmek istiyorum. Çalışma sistemleri, iş istihdamları ve yardımlar ne yazık ki kendi insanımıza mültecilerden daha uzak. Bu nedenle ülke insanı olarak içten gülemiyoruz.

Mafya ve kabadayı diye adınıza söylentiler var, bu konuda ne diyorsunuz ? sorusuna ise Çakır;

Kabadayılık ayrı,mafya ayrı, bizim gelenek ve kültürümüzde kabadayılık elbet var, lakin mafya konusu bize ters. Aslında kabadayılık bir çeşit mazlum ve garibanın yanında olan bir çağrışımdır. Bunu istismar edenler, bu benzetmeye zarar getiriyorsa o bizi bağlamaz. Sadece bu konuda değil, toplum içinde bir çok konuda istismarlar mevcut. Ben asla koruma ordusuyla gezmem. Vatandaş gibi sade ve samimiyim.







Temiz ve güçlü bir toplum olabilmek, geçmişini bilen,geçmişine sahip çıkan bir duruşu olan gençlik ile mümkün olacaktır. Biz bunun mücadelesini veriyoruz.

Sloganımız bellidir, Tek sahibimiz ALLAH, Tek tarafımız VATAN... Selam ve dua ile...



Program sonrası gelen  yorum ve görüşlerinin beğenildiği ve böylesi insanların toplumda çoğalması gerektiği mesajları yoğundu.

Güncelleme Tarihi: 14 Mayıs 2019, 10:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER