banner45

Amasyalılar Neden Birlik Olamıyor ?

İstanbul'da yaşayan Amasyalıların birlik ve beraberlik adına oluşturdukları dernek ve federasyonlar neden istenilen çoğunluğu bir araya getiremiyor ? İşte bu soruyu Amasya İl Derneği ikinci başkanı Alaattin Çendek'e sorduk. O hem bir Amasyalı, hem Amasyalının Babacan'ı hem de sivil toplum oluşumlarının gizli kahramanı.

Amasyalılar Neden Birlik Olamıyor ?

Sorularımız üzerine derin bir nefes alan Babacan ''acaba nerden başlasam'' der gibiydi. Biz sorularımızı tane tane sormaya başladık.

Uzun yıllar Otogar'da sivil toplumla alakalı bir çok olay başınızdan geçmiştir. Gerek yolcu karşılarken, gerekse yolcu ederken. O anlarda neler düşündünüz?

Evet uzun yıllar Amasyalı hemşehrilerimle hergün karşılaştım. Her zamanda ayrı yüzlerle, kimi merkezden,kimi ilçelerden kimileri de köylerden. Beni sadece Amasyalı olması ilgilendiriyor. Neresindenmiş, hangi siyasi görüştenmiş, hangi takımı tutuyormuş bu beni pek alakadar etmezdi. Halen de etmiyor. Gelen ve giden hemşehrilerime sadece elimden geldğince yardım etmeyi düşündüm. Kimse yanımdan aklına soru işareti kalarak ayrılsın istemedim.

İlk sivil toplum kuruluşlarıyla nasıl biraraya geldiniz?

Ben ilk Esenlerde spor kulübüyle bu sivil toplum kuruluşu işlerine girdim. Spor ile ayrı bir hukukum var. Sonrası Amasyaspor ile takip ve alışverişim oldu. Sonra İstanbul'da Amasya dernekler arası futbol turnuvalarında gönüllü olarak yer aldım. O günleri hatırladıkça şimdiki günlere üzülüyorum. Neden derseniz, o zamanlar bu kadar sosyal medya ve iletişim ağı yoktu. Ama binlerce Amasyalıyı pikniklerde ve çeşitli etkinliklerde biraraya getirebiliyorduk. Şimdi o binleri onbinlere tamamlamamız gerekirken maalesef ibre geriye düştü. Bunun sebebi bence samimiyetin ve ilişkilerimizin zayıflaması. 

Amasyaspor İstanbul'a geliyor diye haberler yaptık. Bu konuda dahi onca paylaşım var yorumlar yok sebebi nedir sizce?

Dedim ya samimiyet  yok ve ben yoksam kimse olmasın mantığı var. Kimse elini taşın altına sokmuyor, sokanlarıda görmezden geliyorlar.  Birlik ve beraberliğe aç kaldık. Herkes birbirine karşı haset etmeye başladı. Bu çok kötü bir durum. Amasyaspor için sen ben yok hepimiz varız diyerek topyekün hareket etmemiz lazım.

Peki piknikler ve büyük etkinlikler neden yapılmıyor, yada yapılamıyor. Mesela Yenikapı Etkinliğinde neden yokuz?

Bu konu Federasyonlarımızı ilgilendiren konular. Federasyonlar ve konfederasyonlar bunun için var. Eğer yapılamıyorsa bu onların eksikliğidir. Ben şahsen Federasyon başkanı olsam tüm dernekleri toplar birlikte hareket etmek için ne gerekiyorsa onu yapmaya çalışırım  Çünkü Federasyon derneklerle var, derneklerde vatandaşlarla bunları topyekün düşünmezsek o zaman havanda su döveriz başka da bir şey olmaz. Yeni kapı için zaman tükeniyor halihazırda hiç ses yok.  Bence aciliyetle bir toplantı yapılıp tüm derneklerle ortak bir çalışma yaparak Yenikapı Etkinliğinde önemli bir çoğunluk sağlamalıyız. İBB yetkilileri önceki yapılan etkinliğin sönük kalması nedeniyle bu duruma sıcak bakmıyorlar. Onları etkilemenin yoluda kalabalık bir grup halinde İBB yetkililerini ziyaret etmek, çok özel hazırlanmış bir etkinlik projesiylede karşılarına çıkmak olacaktır.

İl derneği olarak en önemli etkinliğiniz ne olacak?

İl derneği olarak en önemli etkinliğimiz üylerimizin ve hemşehrilerimizin isteklerine cevap vermek olacaktır. Şu anda biz Futbol Turnuvası ile alakalı çalışmalar içerisindeyiz. Umarız ki o eski futbol turnuvaları günlerine daha fazla bir katılımla döneriz. Bu konuda siz değerli basın mensuplarımızın da desteklerini bekliyoruz.

Teşekkürler Babacan...

Ben teşekkür ederim.

Müslüm Söyler

YORUM EKLE