banner45

Amasya Bamyası Fiyatı Zirvede Durdu

Bir süredir fiyatı yükselerek tarihin en yüksek seviyesine çıkan Amasya Çiçek bamyası, 1600 TL seviyesinde sabit kaldı.

Amasya Bamyası Fiyatı Zirvede Durdu

Haber: Sinan Harmancı

Objektif Amasya

Bir süredir fiyatı yükselerek tarihin en yüksek seviyesine çıkan Amasya Çiçek bamyası, 1600 TL seviyesinde sabit kaldı.

Bir zamanlar fiyatı çeyrek altınla yarışan ve son zamanlarda yeniden yükseliş gösteren Amasya kurutulmuş Çiçek Bamyasının bin 600 TL’ye ulaşan fiyatı, yükselişini durdurdu.

Amasya'nın Coğrafi İşaretli Ürünü olan ve bir zamanlar fiyatı çeyrek altınla yarışan kurutulmuş çiçek bamyasının fiyatı, uzun süren durgunluğun ardından atağa kalktı. Bir süredir düşük seyreden fiyatlarıyla enflasyona direnen kurutulmuş çiçek bamyasının kilosu bin 600 liraya kadar yükseldi. Bu hafta yükselmeyen ve zirvedeki yerini koruyan Amasya Çiçek Bamyası fiyatı en yüksek noktada sabit kaldı.Amasya'nın Coğrafi İşaretli ürünü olan ve ip dizilerek kurutulan çiçek bamyası piyasası fiyatı Amasya'nın Taşova İlçesinde belirleniyor. 1500– 1600 lira arasında alıcıya ulaşan kurutulmuş çiçek bamyası bir zamanlar çeyrek altınla yarıştığı için "Taşova altın bamyası" olarak da biliniyor.

Amasya'da yetişen çiçek bamyası Türkiye'nin dört bir yanından büyük ilgi görüyor. Fiyatıyla her zaman dikkat çeken çiçek bamyası için Taşova'da yıl boyu Pazar kuruluyor. Bu pazarda Tüm Türkiye'de geçerli olan piyasası ve fiyatı belirlenen bamya geçtiğimiz yıllarda çeyrek altınla yarışıyordu. Bu hafta 1500 TL ile 1600 TL arasında alıcıyla buluşan kuru çiçek bamyası, yüksek fiyatına rağmen Amasya sofralarında yer bulmaya devam ediyor.

Müslüm Söyler

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER