banner45

İki Farklı Aksiyon ile Bilim ve Teknolojide Avrupa İşbirliği’nde

Amasya Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Serkan Demirci, Avrupa Birliği COST (European Cooperation in Science and Technology - Bilim ve Teknolojide Avrupa İşbirliği) programı tarafından desteklenen CA20126 (Network for research, innovation and product development on porous semiconductors and oxides- NETPORE) aksiyonundan sonra, CA20101 (Plastics monitoRIng detectiOn RemedIaTion recoverY- PRIORITY) aksiyonu çalışma Grubu’na da seçildi.

İki Farklı Aksiyon ile Bilim ve Teknolojide Avrupa İşbirliği’nde

eÅŸya depolama, Geneva,sans-serif;">Doç. Dr. Serkan Demirci açıklamasında; “Dört yıl sürecek olan aksiyon kapsamında, mikro ve nanoplastiklerin izlenmesi, saptanması, iyileştirilmesi ve geri dönüşümüyle ilgili olarak kapsamlı çalışmalar yapacak PRIORITY, küresel bir sorun olan mikro ve nanoplastik kirliliğiyle mücadele, çevresel iyileştirme ve kurtarma, geri kazanım faaliyetlerinin ilerletilmesi üzerine stratejiler geliştirmeyi ve aynı zamanda uygulama odaklı bir araştırma ağı geliştirmeyi amaçlamaktadır. Aksiyon kapsamında elde edilecek sonuçların, bilimsel, ekonomik ve toplumsal alanlarda etki oluşturması hedeflenmektedir. Ben de Amasya Üniversitesini ve Ülkemizi temsilen bu grubun içerisinde olduğum için gururluyum” dedi.

Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Elmacı konuyla ilgili yaptığı açıklamada; “iki farklı COST aksiyonunda çalışma gruplarına seçilerek üniversitemizi temsil eden öğretim üyesi Doç. Dr. Serkan Demirci Hocamızı tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyorum” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER